Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Ngroheni furrën paraprakisht në 230 gradë dhe vendoseni raftin në ndarjen e tretë sipër.
Hidhni domatet, vaj ulliri dhe 1/4 lugë çaji kripë në një tigan të madh të përshtatshëm edhe për furrë. Piqini në furrë derisa domatet të jenë nxirë rreth skajeve, rreth 25 minuta. Uleni temperaturën e furrës në 150 por mbajini domatet brenda.
Ndërkohë, vendosni 5 gota ujë në një tenxhere në zjarr mesatar. Rrihni ngadalë polentën derisa të jetë e lëmuar dhe kremoze. Shtoni 1 lugë çaji kripë dhe piper sipas shijes. E heqim nga zjarri, e mbulojmë dhe e mbajmë të ngrohtë.
Lëreni një tenxhere me ujë të kripur të vlojë. Pritini gjethet e sallatës chard në shirita të gjerë dhe kërcellet në copa 2.5 cm. Zieni kërcellet derisa të zbuten pothuajse, rreth 5 minuta, më pas shtoni gjethet dhe gatuajeni derisa të dyja të zbuten, rreth 3 minuta të tjera. Kullojini.
Hiqeni tiganin nga furra dhe vendoseni në nxehtësi mesatare-të lartë. Shtyjmë domatet në njërën anë, shtojmë gjalpin dhe e rrotullojmë derisa gjalpi të marrë ngjyrë kafe të artë. Shtoni sallatën dhe trazojeni mirë. Ndani polentën në 4 tasa. Hidhni sipër domatet dhe sallatën. E rregullojmë me pak kripë dhe i spërkasim sipër djathin e bardhë.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento