Pikante, por edhe e ëmbël. Kjo është pica me vezë që nuk duhet ta lini pa provuar!
1 qepë të madhe
1 lugë çaji kanellë
1 lugë çaji spec i kuq pluhur
2 thelpi hudhër
6 vezë
½ filxhan me djathë të bardhë
1 lugë gjelle vaj ulliri
Kripë, piper
1.Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
2.Ndërkohë në një tigan skuqni qepën me vaj ulliri.
3.Prisni 4-5 minuta derisa të fishket qepa dhe shtoni kanellën, hudhrën, specin pluhur. I përzieni mirë, shtoni domatet, kripë dhe piper.
4.I lini edhe për 10 minuta të tjera në zjarr.
5.Ndërkohë merrni brumin e gatshëm dhe e hapni në një tavë. Nëse doni që brumin ta përgatisni vetë, atëherë kontrolloni për recetën në Neps.al
6.Futeni petën në furrë që të piqet për 12 minuta.
7.Tani e nxirrni dhe e ndani në 12 pjesë të vogla.
8.Shtroni sipër masën me domate që përgatitët.
9.Duke u orientuar me foton, thyeni tek pjesët më të mëdha vezët. Sipër i shtoni edhe pak djathë të bardhë.
10.Tani e fusni përsëri në furrë për 10 minuta të tjera, ose derisa ta shikoni që vezët janë mpiksur.
11.Pica shijohet e ngrohtë. Ju bëftë mirë!
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment