1.Marrim salmonin dhe e marinojmë per 2-4 orë duke hedhur të gjithë përbërësit, filetot e peshkut, vajin e misrit, salcën e sojes, salcën pikante, xhenxhefilin dhe hudhrën e grirë hollë në një tas të madh dhe e përziejmë shpesh.
2.Pas kësaj heqim lëngun e tepërt nga filetot dhe i pjekim në zgarë të lyer me pak vaj misri për rreth 5 minuta ose derisa peshku të shkëputet lehtë nga zgara.
3.Përgatisim salcen me fruta duke vendosur të gjithë përbërësit në një enë dhe duke i lënë në një vend të freskët për 1 orë.
4.I shoqërojmë filetot e salmonit me salcën e frutave dhe në vend të bukës përdorim sipas dëshirës pilaf ose kus kus.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
Lini një koment