Përfitimet shëndetësore nëse konsumojmë shalqi

Shalqini është frut shekullor, i lëngshëm dhe i ëmbël dhe shumë e shohin atë si një ëmbëlsirë të përsosur për të shuar etjen gjatë vapës së verës.

Këtu janë disa nga përfitimet kryesore shëndetësore të tij:

1-Ju ndihmon të qëndroni të hidratuar.

2-I mbushur me lëndë ushqyese dhe komponime të dobishme bimore, duke përfshirë kaliumin, magnezin dhe vitaminat A dhe C. Është gjithashtu relativisht i ulët në kalori.

Këtu janë lëndët ushqyese në 1 filxhan (152 gram) shalqi të prerë në kubikë:

* Kalori: 46
* Karbohidratet: 11.5 gram
* Fibra: 0.6 gram
* Sheqeri: 9.4 gram
* Proteina: 0,9 gram
* Yndyrë: 0.2 gram
* Vitamina A: 5% e vlerës ditore (DV)
* Vitamina C: 14% e DV
* Kaliumi: 4% e DV
* Magnezi: 4% e DV

3-Mund të ketë efekte antikancerogjene

Disa përbërës bimorë të gjetur në shalqi, duke përfshirë likopenin dhe kukurbitacinën E, mund të kenë efekte të mundshme antikancerogjene.

Ndërsa rezultatet e studimit janë të përziera, marrja e likopenit mund të lidhet me një rrezik më të ulët të disa llojeve të kancerit, si p.sh. prostatës.

4-Mund të përmirësojë shëndetin e zemrës.

5-Përfitime për kockat dhe kyçet.

Lini një koment