Shalqini është frut shekullor, i lëngshëm dhe i ëmbël dhe shumë e shohin atë si një ëmbëlsirë të përsosur për të shuar etjen gjatë vapës së verës.
Këtu janë disa nga përfitimet kryesore shëndetësore të tij:
1-Ju ndihmon të qëndroni të hidratuar.
2-I mbushur me lëndë ushqyese dhe komponime të dobishme bimore, duke përfshirë kaliumin, magnezin dhe vitaminat A dhe C. Është gjithashtu relativisht i ulët në kalori.
Këtu janë lëndët ushqyese në 1 filxhan (152 gram) shalqi të prerë në kubikë:
* Kalori: 46
* Karbohidratet: 11.5 gram
* Fibra: 0.6 gram
* Sheqeri: 9.4 gram
* Proteina: 0,9 gram
* Yndyrë: 0.2 gram
* Vitamina A: 5% e vlerës ditore (DV)
* Vitamina C: 14% e DV
* Kaliumi: 4% e DV
* Magnezi: 4% e DV
3-Mund të ketë efekte antikancerogjene
Disa përbërës bimorë të gjetur në shalqi, duke përfshirë likopenin dhe kukurbitacinën E, mund të kenë efekte të mundshme antikancerogjene.
Ndërsa rezultatet e studimit janë të përziera, marrja e likopenit mund të lidhet me një rrezik më të ulët të disa llojeve të kancerit, si p.sh. prostatës.
Kurë natyrale për pastrimin e enëve të gjakut me limon, hudhër dhe ujë. Kjo përgatitje ka për qëllim të ndihmojë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe shëndetit të përgjithshëm kardiovaskular. Përgatitja: 1. Kombinoni 4 limona (me gjithë lëkurë,...
A ndiheni shpesh të lodhur gjatë ditës? Për t’u ndier energjikë dhe produktivë, nuk keni nevojë për kafe ose pije energjike. Duke bërë disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj të përditshme, mund të rrisni energjinë natyralisht dhe të...
Duke jetuar në një botë plot me ushqime të shpejta dhe tundime të përditshme, ndonjëherë të ushqyerit shëndetshëm mund të duket e vështirë. Megjithatë, me disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj, mund të përmirësoni ushqyerjen pa sakrifikuar shijen...
Lini një koment