Shalqini është frut shekullor, i lëngshëm dhe i ëmbël dhe shumë e shohin atë si një ëmbëlsirë të përsosur për të shuar etjen gjatë vapës së verës.
Këtu janë disa nga përfitimet kryesore shëndetësore të tij:
1-Ju ndihmon të qëndroni të hidratuar.
2-I mbushur me lëndë ushqyese dhe komponime të dobishme bimore, duke përfshirë kaliumin, magnezin dhe vitaminat A dhe C. Është gjithashtu relativisht i ulët në kalori.
Këtu janë lëndët ushqyese në 1 filxhan (152 gram) shalqi të prerë në kubikë:
* Kalori: 46
* Karbohidratet: 11.5 gram
* Fibra: 0.6 gram
* Sheqeri: 9.4 gram
* Proteina: 0,9 gram
* Yndyrë: 0.2 gram
* Vitamina A: 5% e vlerës ditore (DV)
* Vitamina C: 14% e DV
* Kaliumi: 4% e DV
* Magnezi: 4% e DV
3-Mund të ketë efekte antikancerogjene
Disa përbërës bimorë të gjetur në shalqi, duke përfshirë likopenin dhe kukurbitacinën E, mund të kenë efekte të mundshme antikancerogjene.
Ndërsa rezultatet e studimit janë të përziera, marrja e likopenit mund të lidhet me një rrezik më të ulët të disa llojeve të kancerit, si p.sh. prostatës.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment