Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
Gatuani makaronat, duke shtuar brokolin për 4-5 minutat e fundit dhe ziejini derisa të zbuten. Kullojeni mirë, më pas ngrohni furrën.
Ngrohni gjalpin në një tenxhere dhe përzieni miellin. Gatuajeni për 1 min, më pas shtoni gradualisht qumështin, duke e përzier mirë pas çdo shtese. Lërini të vlojnë duke e përzier, më pas ziejini për 2 minuta, përpara se të shtoni mustardën, gjysmën e djathit dhe erëzat.
Përziejini makaronat dhe brokolin në salcë dhe hidhini me lugë në një tavë. Shpërndani mbi to djathin e mbetur dhe vendoseni në furrë të nxehtë për 3-4 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të fryjë.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento