Gatuani makaronat, duke shtuar brokolin për 4-5 minutat e fundit dhe ziejini derisa të zbuten. Kullojeni mirë, më pas ngrohni furrën.
Ngrohni gjalpin në një tenxhere dhe përzieni miellin. Gatuajeni për 1 min, më pas shtoni gradualisht qumështin, duke e përzier mirë pas çdo shtese. Lërini të vlojnë duke e përzier, më pas ziejini për 2 minuta, përpara se të shtoni mustardën, gjysmën e djathit dhe erëzat.
Përziejini makaronat dhe brokolin në salcë dhe hidhini me lugë në një tavë. Shpërndani mbi to djathin e mbetur dhe vendoseni në furrë të nxehtë për 3-4 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të fryjë.
Është një nga historitë më simpatike të botës së gastronomisë: një eksplorues i guximshëm venecian, Marco Polo, udhëton për vite të tëra në Lindjen e largët misterioze. Kur kthehet më në fund në Itali në vitin 1295, ai sjell...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Komento