Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngroheni furrën në 220C. Vendosni perimet dhe hudhrat në një tavë të madhe pjekjeje, lyejini me vaj dhe rregullojini me kripë. Përhapini në një shtresë të vetme dhe piqini për 35 minuta derisa të zbuten, duke e trazuar pas 20 minutash.
Ndërkohë gatuajini makaronat duke ndjekur udhëzimet e paketimit. Rezervoni pak nga uji i gatimit dhe më pas kullojini.
Hidhni pançetën, me pak vaj, në tenxheren ku keni gatuar makaronat. Skuqeni për 2-3 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë. Hidhni makaronat e kulluara, parmixhanin, perimet e pjekura duke shtrydhur hudhrat nga lëvorja dhe disa lugë gjelle nga lëngu i gatimit të rezervuar. Grini pjesën më të madhe të gjetheve të borzilokut dhe përziejini. Shërbejeni të spërkatur me gjethet e mbetura të borzilokut dhe parmixhianon shtesë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento