3 kunguj të njomë, të përgjysmuar dhe të prerë në feta
1 patëllxhan i madh, i prerë në rrathë dhe më pas i prerë në feta
400 gr pomodorini, të pergjysmuara
8 thelpinj hudhër, me lëvore
2 lugë gjelle vaj ulliri
1 lugë rigon
400 g makarona penne
140 gr pançetë e prerë në kubikë
25 gr parmixhiano i grirë, plus shtesë për t'u shërbyer
1 grusht gjethe borziloku
Ngroheni furrën në 220C. Vendosni perimet dhe hudhrat në një tavë të madhe pjekjeje, lyejini me vaj dhe rregullojini me kripë. Përhapini në një shtresë të vetme dhe piqini për 35 minuta derisa të zbuten, duke e trazuar pas 20 minutash.
Ndërkohë gatuajini makaronat duke ndjekur udhëzimet e paketimit. Rezervoni pak nga uji i gatimit dhe më pas kullojini.
Hidhni pançetën, me pak vaj, në tenxheren ku keni gatuar makaronat. Skuqeni për 2-3 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë. Hidhni makaronat e kulluara, parmixhanin, perimet e pjekura duke shtrydhur hudhrat nga lëvorja dhe disa lugë gjelle nga lëngu i gatimit të rezervuar. Grini pjesën më të madhe të gjetheve të borzilokut dhe përziejini. Shërbejeni të spërkatur me gjethet e mbetura të borzilokut dhe parmixhianon shtesë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento