Keni menduar t’i integroni ndonjëherë frutat në një pjatë të parë? Ndoshta keni provuar mollët, portokajt, dardhët, por ndoshta jo pjeprin në një pjatë pastash. Sot është momenti i duhur për t’u dhënë shije pastave të ftohta me pjepër, djathë e erëza: një pjatë e parë e shijshme dhe e freskët, perfekte për verën.
Përbërësit:
320 gr pasta pene
100 gr djathë primosale
12 fije bar qepe
80 gr djathë gorgonxola
Gjysmë pjepri
6 gjethe menteje
40 gr stika pisha
4 dega majdanoz
2 dega trumëz
Vaj ulliri e.v
Kripë
Piper
Përgatitja:
Pastroni gjysmën e pjeprit dhe prisni tulin në kubikë, përziejini në një enë me 80 gr gorgonzola të tërrmuar, 100 gr djathë primosale të prerë në kubikë, stikat e pjekura të pishës. Lani, thani bimët aromatike (2 dega trumëz, 3-4 degë majdanoz, 5-6 gjethe menteje), copëtoni fijet e barit të qepës direkt në enë, shtoni përbërësit e tjerë të servirjes dhe përziejini.
Zjeni pastat në ujë të vluar me kripë dhe kullojini kur të jenë ‘al dente’, ftohini në ujë të ftohtë dhe bashkojini me 4 lugë vaj ulliri.
Shtojini tek masa e përgatitur, shtoni pak piper të sapobluar, përziejii dhe lërini të pushojnë për 20 minuta para se ta servirni në pjata individuale.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment