Pasta me sardele dhe thërrime krokante

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
25 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
1 lugë gjelle vaj ulliri
50 gr thërrime buke
3 thelpinj hudhre, te grira holle
1 degë rozmarine, gjethe të grira imët
2 x 120 g kanaçe sardele, të kulluara
500 gr salcë domatesh
50 gr ullinj të zinj të prerë në feta, të kulluar
350 g linguine ose fusilli
1 tufë e vogël majdanoz, gjethet e grira
25 gr parmigiano i grirë hollë

Nxehni 1 lugë vaj ulliri në një tigan që nuk ngjit mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni thërrimet e bukës dhe gatuajeni duke i trazuar derisa të fillojnë të marrin ngjyrë të artë. Shtoni edhe 1 lugë vaj dhe hudhrën. Gatuani duke e trazuar për një moment, më pas vendoseni në një pjatë dhe lëreni mënjanë të ftohet.

Vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur të ziejë. Kthejeni tiganin në zjarr mesatar. Shtoni 1 lugë vaj ulliri të mbetur me rozmarinë dhe sardelet. Gatuajini për 2-3 minuta, duke i copëtuar butësisht sardelet me një lugë druri. Hidhni salcën, shtoni ullinjtë dhe lërini të ziejnë lehtë për rreth 10 minuta.

Ndërkohë, shtoni makaronat në ujin e vluar dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketimit. Hidhni majdanozin dhe gjysmën e djathit në thërrimet e bukës. Kulloni makaronat duke rezervuar pak nga uji i zierjes. Hidhni një spërkatje me ujë në salcën e domates derisa të jetë e hollë sa të lyejë makaronat, më pas përzieni djathin e mbetur. Hidhni makaronat në salcë dhe shërbejini në enë, secilin sipër me një grusht thërrimesh krokante.

Komento