E dije që ananasi rritet në shkurre dhe jo...
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
Sugjerojmë:
Nxehni 1 lugë vaj ulliri në një tigan që nuk ngjit mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni thërrimet e bukës dhe gatuajeni duke i trazuar derisa të fillojnë të marrin ngjyrë të artë. Shtoni edhe 1 lugë vaj dhe hudhrën. Gatuani duke e trazuar për një moment, më pas vendoseni në një pjatë dhe lëreni mënjanë të ftohet.
Vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur të ziejë. Kthejeni tiganin në zjarr mesatar. Shtoni 1 lugë vaj ulliri të mbetur me rozmarinë dhe sardelet. Gatuajini për 2-3 minuta, duke i copëtuar butësisht sardelet me një lugë druri. Hidhni salcën, shtoni ullinjtë dhe lërini të ziejnë lehtë për rreth 10 minuta.
Ndërkohë, shtoni makaronat në ujin e vluar dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketimit. Hidhni majdanozin dhe gjysmën e djathit në thërrimet e bukës. Kulloni makaronat duke rezervuar pak nga uji i zierjes. Hidhni një spërkatje me ujë në salcën e domates derisa të jetë e hollë sa të lyejë makaronat, më pas përzieni djathin e mbetur. Hidhni makaronat në salcë dhe shërbejini në enë, secilin sipër me një grusht thërrimesh krokante.
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento