Nxehni 1 lugë vaj ulliri në një tigan që nuk ngjit mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni thërrimet e bukës dhe gatuajeni duke i trazuar derisa të fillojnë të marrin ngjyrë të artë. Shtoni edhe 1 lugë vaj dhe hudhrën. Gatuani duke e trazuar për një moment, më pas vendoseni në një pjatë dhe lëreni mënjanë të ftohet.
Vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur të ziejë. Kthejeni tiganin në zjarr mesatar. Shtoni 1 lugë vaj ulliri të mbetur me rozmarinë dhe sardelet. Gatuajini për 2-3 minuta, duke i copëtuar butësisht sardelet me një lugë druri. Hidhni salcën, shtoni ullinjtë dhe lërini të ziejnë lehtë për rreth 10 minuta.
Ndërkohë, shtoni makaronat në ujin e vluar dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketimit. Hidhni majdanozin dhe gjysmën e djathit në thërrimet e bukës. Kulloni makaronat duke rezervuar pak nga uji i zierjes. Hidhni një spërkatje me ujë në salcën e domates derisa të jetë e hollë sa të lyejë makaronat, më pas përzieni djathin e mbetur. Hidhni makaronat në salcë dhe shërbejini në enë, secilin sipër me një grusht thërrimesh krokante.
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
Sot në vend festohet Sulltan Nevruzi, festa më e rëndësishme e besimtarëve bektashinj. Fillimisht festohej si festa e ardhjes së pranverës dhe më vonë si ditëlindja e imam Aliut. Kjo festë zgjat tri ditë. Besimtarët shkëmbejnë vizita tek njëri-tjetri...
Komento