50 gr parmigiano, gjysmë i grirë, gjysmë i qëruar në feta të holla
250 gr pasta (tagliatelle)
Për të përgatitur shpargujt, prisni dhe hidhni skajet e forta, më pas pritini majat dhe kërcejtë dhe mbajini të ndara. Në një tigan të vogël vendosim panën dhe hudhrën të ziejnë. Fikni zjarrin, hiqni hudhrën dhe më pas lëreni tiganin mënjanë.
Ziejini kërcejtë në ujë të vluar me kripë për rreth 4-5 minuta derisa të zbuten, kullojini dhe më pas hidhini në krem me djathin e grirë. Procesojeni me një blender dore.
Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit, më pas hiqini makaronat 2 minuta para përfundimit të kohës së gatimit. Ngroheni lehtë kremin, kullojini makaronat dhe më pas vendosini në një tas me kremin. Trazojini mirë dhe shërbejini me fetat e djathit të prera hollë.
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento