Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Për të përgatitur shpargujt, prisni dhe hidhni skajet e forta, më pas pritini majat dhe kërcejtë dhe mbajini të ndara. Në një tigan të vogël vendosim panën dhe hudhrën të ziejnë. Fikni zjarrin, hiqni hudhrën dhe më pas lëreni tiganin mënjanë.
Ziejini kërcejtë në ujë të vluar me kripë për rreth 4-5 minuta derisa të zbuten, kullojini dhe më pas hidhini në krem me djathin e grirë. Procesojeni me një blender dore.
Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit, më pas hiqini makaronat 2 minuta para përfundimit të kohës së gatimit. Ngroheni lehtë kremin, kullojini makaronat dhe më pas vendosini në një tas me kremin. Trazojini mirë dhe shërbejini me fetat e djathit të prera hollë.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento