Ngroheni furrën në 200C. Lyejeni bukën me 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe shpërndajeni mbi pak kripë deti dhe gjethe trumze. Piqeni për 15 minuta, duke e kthyer një herë, derisa të bëhet krokante dhe e artë. Ndajeni në copa në një tas dhe hidhini kaperit.
Ndërkohë përzieni lëngun e limonit, 2 lugë vaj ulliri, pak kripë dhe mustardën për të bërë një salcë, më pas hidheni gjysmën mbi bukë.
Ngroheni një tigan grill në zjarr të lartë dhe spërkatni me pak kripë deti. Spërkatni nektarinat me 1 lugë gjelle vaj të mbetur dhe gatuajini, me anën e prerë poshtë, derisa të nxihen pak. Shtojini në tasin me bukën, së bashku me borzilokun dhe spinaqin .
Trazoni gjithçka së bashku, më pas hidheni në një pjatë për servirje. Sipër shtoni rikotën, proshutën dhe lajthitë dhe shërbejeni me pjesën e mbetur të dressing-ut, nëse dëshironi.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento