Ngroheni furrën në 200C. Lyejeni bukën me 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe shpërndajeni mbi pak kripë deti dhe gjethe trumze. Piqeni për 15 minuta, duke e kthyer një herë, derisa të bëhet krokante dhe e artë. Ndajeni në copa në një tas dhe hidhini kaperit.
Ndërkohë përzieni lëngun e limonit, 2 lugë vaj ulliri, pak kripë dhe mustardën për të bërë një salcë, më pas hidheni gjysmën mbi bukë.
Ngroheni një tigan grill në zjarr të lartë dhe spërkatni me pak kripë deti. Spërkatni nektarinat me 1 lugë gjelle vaj të mbetur dhe gatuajini, me anën e prerë poshtë, derisa të nxihen pak. Shtojini në tasin me bukën, së bashku me borzilokun dhe spinaqin .
Trazoni gjithçka së bashku, më pas hidheni në një pjatë për servirje. Sipër shtoni rikotën, proshutën dhe lajthitë dhe shërbejeni me pjesën e mbetur të dressing-ut, nëse dëshironi.
Është një nga historitë më simpatike të botës së gastronomisë: një eksplorues i guximshëm venecian, Marco Polo, udhëton për vite të tëra në Lindjen e largët misterioze. Kur kthehet më në fund në Itali në vitin 1295, ai sjell...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Komento