Ngroheni furrën në 200C. Lyejeni bukën me 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe shpërndajeni mbi pak kripë deti dhe gjethe trumze. Piqeni për 15 minuta, duke e kthyer një herë, derisa të bëhet krokante dhe e artë. Ndajeni në copa në një tas dhe hidhini kaperit.
Ndërkohë përzieni lëngun e limonit, 2 lugë vaj ulliri, pak kripë dhe mustardën për të bërë një salcë, më pas hidheni gjysmën mbi bukë.
Ngroheni një tigan grill në zjarr të lartë dhe spërkatni me pak kripë deti. Spërkatni nektarinat me 1 lugë gjelle vaj të mbetur dhe gatuajini, me anën e prerë poshtë, derisa të nxihen pak. Shtojini në tasin me bukën, së bashku me borzilokun dhe spinaqin .
Trazoni gjithçka së bashku, më pas hidheni në një pjatë për servirje. Sipër shtoni rikotën, proshutën dhe lajthitë dhe shërbejeni me pjesën e mbetur të dressing-ut, nëse dëshironi.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento