Shtoni fletët e xhelatinës në një tas me ujë të ftohtë dhe lërini për 5 minuta.
Qumështin dhe panën hidhini në një tenxhere me sheqerin dhe farat e vaniljes (për të hequr farat nga bishtaja, përdorni pjesën e pasme të një thike). I trazojmë që të bashkohen dhe i lëmë të ziejnë, më pas e heqim nga zjarri. Nxirreni xhelatinën nga uji i ftohtë dhe shtrydhni tepricën dhe më pas hidhini në masën e qumështit. Përziejini derisa të treten plotësisht. Hidheni në katër tasa dhe vendosini në frigorifer të qëndrojnë për të paktën disa orë.
Për ta servirur, kthejeni çdo tas me kokë poshtë në një pjatë servirjeje. Nëse pana cotta nuk del jashtë, zhytni me kujdes tasin në një enë me ujë të ngrohtë për ta liruar atë. Shërbejeni me pak komposto luleshtrydhe dhe luleshtrydhe të freskëta të prera në feta
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento