Shtoni fletët e xhelatinës në një tas me ujë të ftohtë dhe lërini për 5 minuta.
Qumështin dhe panën hidhini në një tenxhere me sheqerin dhe farat e vaniljes (për të hequr farat nga bishtaja, përdorni pjesën e pasme të një thike). I trazojmë që të bashkohen dhe i lëmë të ziejnë, më pas e heqim nga zjarri. Nxirreni xhelatinën nga uji i ftohtë dhe shtrydhni tepricën dhe më pas hidhini në masën e qumështit. Përziejini derisa të treten plotësisht. Hidheni në katër tasa dhe vendosini në frigorifer të qëndrojnë për të paktën disa orë.
Për ta servirur, kthejeni çdo tas me kokë poshtë në një pjatë servirjeje. Nëse pana cotta nuk del jashtë, zhytni me kujdes tasin në një enë me ujë të ngrohtë për ta liruar atë. Shërbejeni me pak komposto luleshtrydhe dhe luleshtrydhe të freskëta të prera në feta
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento