Kofshë viçi me kockë (4 copë, rreth 2 cm trashësi)
Qepë (1 e madhe, e grirë)
Karrota (2 të mesme, të grira)
Selino (1 degë, e grirë)
Domate të grira (400 g)
Lëng mishi (500 ml)
Vaj ulliri
Gjalpë (50 g)
Verë e bardhë (100 ml)
Miell për lyerje
Kripë dhe piper sipas shijes
Lëkurë limoni dhe majdanoz për dekorim (i grirë imët)
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë.
Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë dhe i skuqim derisa të zbuten. Shtojmë verën e bardhë dhe e lëmë të avullojë. Pastaj, shtojmë domatet dhe i lëmë të ziejnë për disa minuta.
Kthejmë copat e mishit në tigan dhe shtojmë lëngun e mishit. E mbulojmë tiganin dhe e lëmë të ziejë në zjarr të ulët për rreth 1.5 orë, derisa mishi të jetë i butë dhe të shkëputet lehtë nga kocka. Para se ta shërbejmë, e dekorojmë me lëkurë limoni të grirë dhe majdanoz të freskët.
Shoqërohet me: Risotto alla Milanese ose pure patatesh. Konsumohet si një pjatë kryesore tradicionale italiane.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento