Kofshë viçi me kockë (4 copë, rreth 2 cm trashësi)
Qepë (1 e madhe, e grirë)
Karrota (2 të mesme, të grira)
Selino (1 degë, e grirë)
Domate të grira (400 g)
Lëng mishi (500 ml)
Vaj ulliri
Gjalpë (50 g)
Verë e bardhë (100 ml)
Miell për lyerje
Kripë dhe piper sipas shijes
Lëkurë limoni dhe majdanoz për dekorim (i grirë imët)
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë.
Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë dhe i skuqim derisa të zbuten. Shtojmë verën e bardhë dhe e lëmë të avullojë. Pastaj, shtojmë domatet dhe i lëmë të ziejnë për disa minuta.
Kthejmë copat e mishit në tigan dhe shtojmë lëngun e mishit. E mbulojmë tiganin dhe e lëmë të ziejë në zjarr të ulët për rreth 1.5 orë, derisa mishi të jetë i butë dhe të shkëputet lehtë nga kocka. Para se ta shërbejmë, e dekorojmë me lëkurë limoni të grirë dhe majdanoz të freskët.
Shoqërohet me: Risotto alla Milanese ose pure patatesh. Konsumohet si një pjatë kryesore tradicionale italiane.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento