Kofshë viçi me kockë (4 copë, rreth 2 cm trashësi)
Qepë (1 e madhe, e grirë)
Karrota (2 të mesme, të grira)
Selino (1 degë, e grirë)
Domate të grira (400 g)
Lëng mishi (500 ml)
Vaj ulliri
Gjalpë (50 g)
Verë e bardhë (100 ml)
Miell për lyerje
Kripë dhe piper sipas shijes
Lëkurë limoni dhe majdanoz për dekorim (i grirë imët)
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë.
Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë dhe i skuqim derisa të zbuten. Shtojmë verën e bardhë dhe e lëmë të avullojë. Pastaj, shtojmë domatet dhe i lëmë të ziejnë për disa minuta.
Kthejmë copat e mishit në tigan dhe shtojmë lëngun e mishit. E mbulojmë tiganin dhe e lëmë të ziejë në zjarr të ulët për rreth 1.5 orë, derisa mishi të jetë i butë dhe të shkëputet lehtë nga kocka. Para se ta shërbejmë, e dekorojmë me lëkurë limoni të grirë dhe majdanoz të freskët.
Shoqërohet me: Risotto alla Milanese ose pure patatesh. Konsumohet si një pjatë kryesore tradicionale italiane.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento