1.Skuqni qepën e grirë me një lugë vaj. Më pas gjysmën e saj hidheni në një tenxhere. Merrni salsiçet, hiquni lëkurën dhe shtypini me pirun. Shtojeni te qepa në tenxhere.
2.Shtoni më pas kërpudhat chiodini të pastruara e të prera. Shtoni kripë, piper dhe gjysmën e verës. Lëreni të avullojë. Shtoni tulin e domateve dhe lëreni për 15 minuta.
3.Në tenxheren me qepën e mbetur, kaurdisni orizin dhe shtoni verën e mbetur. Prisni të avullojë vera dhe shtoni pak nga pak nga bordoja e nxehtë. Pak para se të jetë i zier plotësisht, shtoni salcën e përgatitur.
4.Mund ta servirni me pak djathë dhe majdanoz të grirë.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment