1.Skuqni qepën e grirë me një lugë vaj. Më pas gjysmën e saj hidheni në një tenxhere. Merrni salsiçet, hiquni lëkurën dhe shtypini me pirun. Shtojeni te qepa në tenxhere.
2.Shtoni më pas kërpudhat chiodini të pastruara e të prera. Shtoni kripë, piper dhe gjysmën e verës. Lëreni të avullojë. Shtoni tulin e domateve dhe lëreni për 15 minuta.
3.Në tenxheren me qepën e mbetur, kaurdisni orizin dhe shtoni verën e mbetur. Prisni të avullojë vera dhe shtoni pak nga pak nga bordoja e nxehtë. Pak para se të jetë i zier plotësisht, shtoni salcën e përgatitur.
4.Mund ta servirni me pak djathë dhe majdanoz të grirë.
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment