1.Në një tigan ngrohjen mesatare, shkrini gjalpin.
2.Shtoni qepët, karrotat dhe hot dog-ët dhe gatuajini deri sa qepët të bëhen të tejdukshme 3-5 minuta.
3.Shtoni hudhrën dhe gatuajeni rreth 1 minutë.
4.Shtoni vajin e susamit në tigan dhe lereni të nxehet 1 minutë pastaj shtoni orizin dhe gatuajeni për 3 minuta.
5.Shtoni orizin në një anë të tiganit dhe shtoni vezët.
6.Pastaj shtoni bizelet dhe salcën e sojes dhe përzijini për të kombinuar.
7.Sherbejeni me qepët jeshile sipër.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment