Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tas mesatar, rrihni bashkë të verdhat e vezëve, qumështin dhe shtoni kripë dhe piper. Në një tas të madh, duke përdorur rrahesë elektrike, rrihni të bardhat e vezëve për rreth dy minuta derisa të bëhen marengë.
Duke përdorur një spatul, me kujdes hidhni të bardhat në përzierjen e të verdhave, duke bërë kujdes që mos të bjerë e bardha.
Në një tigan, shkrini gjalpin në nxehtësi mesatare. Shtoni vezët dhe lëreni të skuqet pa e kthyer derisa sipërfaqja të fillojë të mpikset, për rreth 4 minuta.
Shtoni djathin në njërën anë të omletës, mbulojeni tiganin dhe lëreni për 3-4 minuta derisa djathi të nisë të shkrijë. Paloseni omletën që të mbulohet djathi dhe skuqeni dhe për 1 minutë.
Hiqeni tiganin nga zjarri dhe vendoseni omletën në pjatë. Spërkateni me majdanoz dhe shërbejeni me avokado.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento