Në një tas mesatar, rrihni bashkë të verdhat e vezëve, qumështin dhe shtoni kripë dhe piper. Në një tas të madh, duke përdorur rrahesë elektrike, rrihni të bardhat e vezëve për rreth dy minuta derisa të bëhen marengë.
Duke përdorur një spatul, me kujdes hidhni të bardhat në përzierjen e të verdhave, duke bërë kujdes që mos të bjerë e bardha.
Në një tigan, shkrini gjalpin në nxehtësi mesatare. Shtoni vezët dhe lëreni të skuqet pa e kthyer derisa sipërfaqja të fillojë të mpikset, për rreth 4 minuta.
Shtoni djathin në njërën anë të omletës, mbulojeni tiganin dhe lëreni për 3-4 minuta derisa djathi të nisë të shkrijë. Paloseni omletën që të mbulohet djathi dhe skuqeni dhe për 1 minutë.
Hiqeni tiganin nga zjarri dhe vendoseni omletën në pjatë. Spërkateni me majdanoz dhe shërbejeni me avokado.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento