2 qepë të njoma, pjesët e bardha dhe jeshile të mbajtura të ndara dhe të grira hollë
disa feta proshutë tepër të holla, të grira
25 g çedar
Bukë integrale, për ta shërbyer (sipas dëshirës)
1-2 domate të freskëta të copëtuara, për t'u servirur (sipas dëshirës)
Përziejini vezët dhe të bardhat e vezëve me pak kripë e piper dhe lërini mënjanë. Ngrohni vajin në një tigan mesatar që nuk ngjit dhe gatuani specin për 3-4 minuta. Hidhni pjesët e bardha të qepëve dhe gatuajini edhe 1 min. Hidhni vezët dhe gatuajini në zjarr mesatar derisa të jenë gati plotësisht të skuqura.
Spërkateni proshutën dhe djathin dhe vazhdoni gatimin derisa të mpikset në qendër. Shërbejeni direkt nga tigani me pjesën e gjelbër të qepëve të spërkatura sipër, domatet e grira dhe pak bukë integrale nëse dëshironi.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento