Ngrohni vajin e ullirit në një tigan të vogël që nuk ngjit. Hidhni kërpudhat dhe skuqini në zjarr të fortë, duke i përzier herë pas here për 2-3 minuta derisa të marrin ngjyrë.
Nxirrini nga tigani në një tas dhe përziejini me djathin dhe majdanozin.
Vendoseni përsëri tiganin në zjarr dhe hidhni vezët në të. Gatuajini për 1 minutë ose derisa të mpiksen sipas dëshirës tuaj, duke e rrotulluar me pirun herë pas here. Hidhni përzierjen e kërpudhave me lugë mbi gjysmën e omëletës.
Duke përdorur një spatul, kthejeni omëletën për të mbuluar kërpudhat. Gatuani edhe për disa çaste, vendoseni në një pjatë dhe shërbejeni me patate të furrës dhe sallatë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento