Ngrohni vajin e ullirit në një tigan të vogël që nuk ngjit. Hidhni kërpudhat dhe skuqini në zjarr të fortë, duke i përzier herë pas here për 2-3 minuta derisa të marrin ngjyrë.
Nxirrini nga tigani në një tas dhe përziejini me djathin dhe majdanozin.
Vendoseni përsëri tiganin në zjarr dhe hidhni vezët në të. Gatuajini për 1 minutë ose derisa të mpiksen sipas dëshirës tuaj, duke e rrotulluar me pirun herë pas here. Hidhni përzierjen e kërpudhave me lugë mbi gjysmën e omëletës.
Duke përdorur një spatul, kthejeni omëletën për të mbuluar kërpudhat. Gatuani edhe për disa çaste, vendoseni në një pjatë dhe shërbejeni me patate të furrës dhe sallatë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento