1 ½ gotë miell që fryhet vetë, plus pak për punimin
1 gotë kos grek
Spraj gatimi
Nëse i dashuron pizza-t e bëra në shtëpi, por të mundon zënia e brumit, atëherë kjo recetë është fiks për ty. Në vetëm pak minuta dhe me vetëm 2 përbërës, do t shijoni një super pizza.
Përzieni miellin që fryhet vetë me kosin grek në një tas të madh. Transferojeni në sipërfaqen ku do e punoni ku keni spërkatur paraprakisht pak miell. Punoni brumin për 8-10 minuta duke shtuar me sy pak miell sipas nevojës që të mos bëhet shumë i ngjitshëm.
Lyeni tavën me spraj për gatim dhe përhapeni brumin cep më cep.
Pasi të keni vendosur përbërësit sipas dëshirës, futeni në furrë të ngrohur paraprakisht me temperaturë 260 gradë. Temperatura e lartë është sekreti për koren krokante dhe bazën e pjekur siҫ duhet.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento