Kush do Pasta Carbonara?
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Sugjerojmë:
Nëse i dashuron pizza-t e bëra në shtëpi, por të mundon zënia e brumit, atëherë kjo recetë është fiks për ty. Në vetëm pak minuta dhe me vetëm 2 përbërës, do t shijoni një super pizza.
Përzieni miellin që fryhet vetë me kosin grek në një tas të madh. Transferojeni në sipërfaqen ku do e punoni ku keni spërkatur paraprakisht pak miell. Punoni brumin për 8-10 minuta duke shtuar me sy pak miell sipas nevojës që të mos bëhet shumë i ngjitshëm.
Lyeni tavën me spraj për gatim dhe përhapeni brumin cep më cep.
Pasi të keni vendosur përbërësit sipas dëshirës, futeni në furrë të ngrohur paraprakisht me temperaturë 260 gradë. Temperatura e lartë është sekreti për koren krokante dhe bazën e pjekur siҫ duhet.
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
Në një tenxhere, shkrijmë gjalpin dhe skuqim qepën dhe hudhrën derisa të zbuten. Shtojmë miellin dhe e përziejmë për disa minuta derisa të marrë ngjyrë të lehtë kafe. Gradualisht shtojmë lëngun e perimeve dhe e përziejmë derisa të trashet....
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento