1 ½ gotë miell që fryhet vetë, plus pak për punimin
1 gotë kos grek
Spraj gatimi
Nëse i dashuron pizza-t e bëra në shtëpi, por të mundon zënia e brumit, atëherë kjo recetë është fiks për ty. Në vetëm pak minuta dhe me vetëm 2 përbërës, do t shijoni një super pizza.
Përzieni miellin që fryhet vetë me kosin grek në një tas të madh. Transferojeni në sipërfaqen ku do e punoni ku keni spërkatur paraprakisht pak miell. Punoni brumin për 8-10 minuta duke shtuar me sy pak miell sipas nevojës që të mos bëhet shumë i ngjitshëm.
Lyeni tavën me spraj për gatim dhe përhapeni brumin cep më cep.
Pasi të keni vendosur përbërësit sipas dëshirës, futeni në furrë të ngrohur paraprakisht me temperaturë 260 gradë. Temperatura e lartë është sekreti për koren krokante dhe bazën e pjekur siҫ duhet.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento