Sugjerojmë:

Njoki me rikota dhe pesto

Pestoja është një nga salcat më të vlerësuara dhe me të pëlqyera, sidomos nga fëmijët. Nëse kësaj here doni të përgatisni diçka ndryshe nga pastat e zakonshme me pesto, provoni këto njoki të bëra në shtëpi.

Përbërësit:

  • 300 gr rikota
  • 80 gr miell
  • 100 gr pesto
  • 100 gr mashurka të njoma
  • 20 gr djathë pekorino
  • 20 gr djathë grana
  • 1 e verdhë veze
  • Pak vaj ulliri e.v
  • Kripë

 

Përgatitja:

  • Në një tas hidhni rikotën dhe përziejeni me pirun, më pas shtoni të verdhën e vezës, miellin, peston dhe djathin grana; shtoni pak kripë dhe krijoni një brumë homogjen me përbërësit. Transferojeni më pas në një plan pune të spërkatur me miell dhe ndajeni në 4-5 porcione.
  • Punoni secilin prej porcioneve me duar duke formuar cilindra me diametër 2-3 cm dhe prisni njomit me 3 cm gjatësi, më pas vendosini mbi një letër furre ose pecetë të spërkatur me miell.
  • Vendosni ujin të ziejë, ndërkohë pastroni mashurkat dhe pritini në copa. Hidhini ujit kripë, shtoni mashurkat, një lugë vaj dhe më pas njomit.
  • Kullojini së bashku me mashurkat dhe kur të marrin ngjyrë të verdhë, hidhini në një enë. Bashkojini me 4 lugë vaj dhe 20 gr djathë pekorino të grirë. Përziejini me kujdes dhe shërbejini menjëherë.

Lini një koment