1.Nxehni fasulet në sobë në një tenxhere të vogël në zjarr të ngadaltë. 2.Mbajini ngrohtë derisa të vijë koha për të ngrënë. 3.Lani domatet dhe priteni në gjysmë. Pritini kërpudhat. 4.Në një tigan që nuk ngjit, shkrini 1 lugë gjalpë dhe shtoni kërpudhat në tigan. 5.Gatuajini, duke i përzier shpesh derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë të artë, rreth 4-5 minuta. 7.Hiqni kërpudhat nga tigani dhe mbajini ngrohtë në mikrovalë.Fshijeni tavën me peshqir letre. 8.Ndërsa kërpudhat gatuhen, ngrohni 1 lugë vaj ulliri në nxehtësi mesatare. 9.Kur vaji është i nxehtë, shtoni suxhukun në tigan. Gatuajeni sipas udhëzimeve të paketës. 10.Hiqni sallamin dhe mbajeni të ngrohtë në mikrovalë. 11.Filloni të gatuani vezët dhe domatet. 12.Shkrini gjalpin e mbetur në tigan dhe gatuajini vezët sipas preferencave. 13.Bëni vezët me kripë dhe piper për shije. 14.Duke përdorur vaj nga sallami shtoni domate në tigan të nxehtë dhe gatuaj prerë poshtë për rreth 2-3 minuta. 15.Pasi t’i hiqni nga tigani vendosini në një pjatë shërbyese bashkë me vezët, suxhukun dhe fasulet.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento