1.Nxehni fasulet në sobë në një tenxhere të vogël në zjarr të ngadaltë. 2.Mbajini ngrohtë derisa të vijë koha për të ngrënë. 3.Lani domatet dhe priteni në gjysmë. Pritini kërpudhat. 4.Në një tigan që nuk ngjit, shkrini 1 lugë gjalpë dhe shtoni kërpudhat në tigan. 5.Gatuajini, duke i përzier shpesh derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë të artë, rreth 4-5 minuta. 7.Hiqni kërpudhat nga tigani dhe mbajini ngrohtë në mikrovalë.Fshijeni tavën me peshqir letre. 8.Ndërsa kërpudhat gatuhen, ngrohni 1 lugë vaj ulliri në nxehtësi mesatare. 9.Kur vaji është i nxehtë, shtoni suxhukun në tigan. Gatuajeni sipas udhëzimeve të paketës. 10.Hiqni sallamin dhe mbajeni të ngrohtë në mikrovalë. 11.Filloni të gatuani vezët dhe domatet. 12.Shkrini gjalpin e mbetur në tigan dhe gatuajini vezët sipas preferencave. 13.Bëni vezët me kripë dhe piper për shije. 14.Duke përdorur vaj nga sallami shtoni domate në tigan të nxehtë dhe gatuaj prerë poshtë për rreth 2-3 minuta. 15.Pasi t’i hiqni nga tigani vendosini në një pjatë shërbyese bashkë me vezët, suxhukun dhe fasulet.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento