Si ta shpëtojmë tortën/kekun nga tharja pasi ndahet
Me siguri e keni vënë re dhe nuk ju pëlqen aspak… E kam fjalën për tortën apo çdo lloj keku që pasi ndan një copë dhe e lë pjesën tjetër ajo thahet dhe bëhet shumë e fortë dhe e pangrënshme. Por që të mos e hedhim atë tortën që duam kaq shumë, sot ju tregojme sekretin që ajo të mos thahet dhe në ndihmë na vjen vetëm një fetë bukë.
1.Pasi e keni ndarë tortën merrni një fetë buke të hollë.
2.Thjesht vendoseni fetën e bukës me kunj dhëmbësh mbi skajet e prera të tortës.
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment