Mjafton një vezë dhe pak bukë për një pjatë të shëndetshme, ekonomike dhe ‘low cost’
E dini që buka e mbetur mund të riciklohet në mënyra të ndryshme dhe të shijshme? Bëhet fjalë për një pjatë tipike rustike, të varfër, të thjeshtë, por shumë e shijshme. Më poshtë do të lexoni për një recetë të shijshme që përdor bukën e ndenjur.
Përbërësit për 4 persona:
4 vezë
4 feta bukë e ndenjur
2 presh
50 gr gjalpë
600 ml ujë
1 ½ lugë kafeje kripe
Piper
Përgatitja:
Prisni preshtë dhe pritini në feta të holla.
Shkrini gjalpin në një tigan të madh ose tenxhere, shtoni preshtë dhe skuqini, më pas shtoni ujin. Shtoni kripë dhe lërini të ziejnë.
Kur uji të ketë zier, thyeni vezët dhe më pas shtojini një nga një në ujin ku po ziejnë preshtë: kujdesuni që të mos prishen. Gatuajini njësoj si vezët poached, për të paktën 5 minuta.
Sistemoni fetat e bukës në pjata dhe sipër shtojuni përzierjen me ujë e presh për t’u zbutur dhe në fund nga një vezë tek secila. Shtoni piper sipas dëshirës dhe shërbejini në tavolinë.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment