1.Ngroheni furrën në 220 gradë C. 2.Lyeni një tavëtë madhe pjekje me vaj. 3.Vendosni kofshët e pulës në tavën e përgatitur për pjekje. 4.Hidhni patatet, vajin e ullirit, lëng limoni, borzilok, rigon, kripë, piper dhe erëza së bashku në një tas të madh dhe përzijini deri sa patatet të vishen. 5.Organizoni patatet rreth mishit të pulës në fletën e pjekjes. 6.Hidhni rreth 3/4 e përzierjes mbi mishin e pulës duke rezervuar vajin e mbetur dhe shtrydhni lëngun e limonit mbi pulën dhe patatet. 7.Piqini në furrën e nxehur për rreth 45 minuta. 8.Vendosni bizelet në përzierjen e rezervuar të vajit dhe përzijini. 9.Hiqni përzierjen e pulave nga furra dhe shtoni perzierjen e bizeleve mbi mishin e pulës dhe patatet. 10.Kthejeni tavën në furrë dhe piqni derisa bizelet të marrin ngjyrë kafe të errët, rreth 15 minuta.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment