1.Ngroheni furrën në 220 gradë C. 2.Lyeni një tavëtë madhe pjekje me vaj. 3.Vendosni kofshët e pulës në tavën e përgatitur për pjekje. 4.Hidhni patatet, vajin e ullirit, lëng limoni, borzilok, rigon, kripë, piper dhe erëza së bashku në një tas të madh dhe përzijini deri sa patatet të vishen. 5.Organizoni patatet rreth mishit të pulës në fletën e pjekjes. 6.Hidhni rreth 3/4 e përzierjes mbi mishin e pulës duke rezervuar vajin e mbetur dhe shtrydhni lëngun e limonit mbi pulën dhe patatet. 7.Piqini në furrën e nxehur për rreth 45 minuta. 8.Vendosni bizelet në përzierjen e rezervuar të vajit dhe përzijini. 9.Hiqni përzierjen e pulave nga furra dhe shtoni perzierjen e bizeleve mbi mishin e pulës dhe patatet. 10.Kthejeni tavën në furrë dhe piqni derisa bizelet të marrin ngjyrë kafe të errët, rreth 15 minuta.
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment