1.Ngroheni furrën në 220 gradë C. 2.Lyeni një tavëtë madhe pjekje me vaj. 3.Vendosni kofshët e pulës në tavën e përgatitur për pjekje. 4.Hidhni patatet, vajin e ullirit, lëng limoni, borzilok, rigon, kripë, piper dhe erëza së bashku në një tas të madh dhe përzijini deri sa patatet të vishen. 5.Organizoni patatet rreth mishit të pulës në fletën e pjekjes. 6.Hidhni rreth 3/4 e përzierjes mbi mishin e pulës duke rezervuar vajin e mbetur dhe shtrydhni lëngun e limonit mbi pulën dhe patatet. 7.Piqini në furrën e nxehur për rreth 45 minuta. 8.Vendosni bizelet në përzierjen e rezervuar të vajit dhe përzijini. 9.Hiqni përzierjen e pulave nga furra dhe shtoni perzierjen e bizeleve mbi mishin e pulës dhe patatet. 10.Kthejeni tavën në furrë dhe piqni derisa bizelet të marrin ngjyrë kafe të errët, rreth 15 minuta.
Askush nuk e imagjinonte që një kompani gomash do të krijonte pa dashje hierarkinë më të frikshme të botës së gastronomisë. Po, po, Michelin, ajo e gomave që i shohim në çdo servis, është po ajo që sot i...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Lini një koment