1 pako 375 g petë sfoliatë, e shkrirë nëse është e ngrirë
6 fiq të freskët
25 g gjalpë, i shkrirë
2 lugë gjelle sheqer pluhur, plus shtesë për pluhurosje
2 lugë gjelle reçel me mjedër ose manaferrë
akullore sipas dëshirës
Ngrohni furrën në 200C. Shtroni një tavë të madhe me letër pjekjeje. E ndajmë brumin në 6 pjesë. Hapeni secilën pjesë me petz në trashësinë e një monedhe dhe prejeni në një rrumbullak me diametër 11-12 cm, duke përdorur një prestar. Vendoseni në tavë dhe shënoni 1 cm nga buza, duke u kujdesur që të mos e prisni brumin. Shtypeni me pirun brumin brenda vijës së shënuar.
Priteni çdo fik në feta duke i mbivendosur pjesërisht, brenda vijës së shënuar të tartave. Lyejini me gjalpë dhe spërkatini me sheqer pluhur. Tani mund të ftohen deri në 5 orë. Piqeni për 18-20 minuta derisa peta të jetë e të ketë ngjyrë të artë në skaje.
Ngrohni reçelin në një tigan të vogël, lyeni tartat me furçë, më pas pudrosni me shumë sheqer pluhur. Shërbejeni të ngrohtë nga furra ose në temperaturë ambienti, me akullore.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento