Mini kruasant me çokollatë që mëngjesi të jetë plot shije
1 kg miell
110 ml vaj luledieli
1 e bardhë veze ( e verdha përdoret për sipërfaqen)
1 majë luge kripë
10 gram maja birre
4 lugë gjelle sheqer
10 gram pluhur pjekës
300 ml qumësht
Për mbushjen: 147 gram puding çokollatë, 300 ml qumësht, 3 lugë gjelle sheqer
Për në sipërfaqe: e verdhë veze, një lugë gjelle vaj, sheqer pluhur
1.Për të përgatitur brumin në një enë bashkoni 8 përbërësit e parë përveç miellit. Miellin e shtoni gradualisht në fund pasi të keni krijuar një masë homogjene.
2.Për të përgatitur mbushjen, në një enë rrihni pudingun pluhur dhe qumështin. E lini mënjanë.
3.Hapni brumin me një petëz, e prisni në shirita të gjatë, vendosni një lugë gjelle nga mbushja dhe i rrotulloni më dorë për t’i dhënë formën e kruasantit.
4.Sipër i bëni 5 prerje të lehta me thikë. Kështu veproni më të gjithë kruasantët.
5.Në një enë të vogël bashkoni sheqerin, vajin dhe të verdhën e vezës. I lyeni sipër kruasantët dhe i lini të thahen për 20 minuta.
6.Në fund i fusni në furrë për 30 minuta në temperaturë 180 gradë.
7.I shtoni sipër pak sheqer pluhur dhe kruasantët janë gati për t’u shijuar!
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment