1.Nxehni furrën në 200C. 2.Ngrohni vajin në një tigan që nuk ngjit mbi një nxehtësi të lartë. 3.Marinoni mishin e pulës dhe skuqeni, nga ana e lëkurës poshtë, për 5 minuta deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë. 4.Hiqeni dhe vendoseni mënjanë. 5.Qepën dhe piperin futini në tigan dhe skuqini për 10 minuta derisa të zbuten. 6.Shtoni specin djegës dhe hudhrën dhe skuqini për një minutë tjetër. 7.Hidhni pak verë, pastaj ziejini për disa minuta derisa lëngu të përgjysmohet. 8.Më pas shtoni domatet, rigonin, lëngun e pulës, spinaqin dhe sheqerin. 9.Lërini të ziejnë për rreth 10 minuta. 10.Derdheni salcën në një tigan të mesëm. 11.Shtoni mishin e pulës dhe piqeni për 35-40 minuta derisa të piqet mishi plotësisht. 12.Ndërkohë gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit dhe pasi të jenë zier shërbejini me mishin e pulës së gatuar në tigan.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento