1.Nxehni furrën në 200C. 2.Ngrohni vajin në një tigan që nuk ngjit mbi një nxehtësi të lartë. 3.Marinoni mishin e pulës dhe skuqeni, nga ana e lëkurës poshtë, për 5 minuta deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë. 4.Hiqeni dhe vendoseni mënjanë. 5.Qepën dhe piperin futini në tigan dhe skuqini për 10 minuta derisa të zbuten. 6.Shtoni specin djegës dhe hudhrën dhe skuqini për një minutë tjetër. 7.Hidhni pak verë, pastaj ziejini për disa minuta derisa lëngu të përgjysmohet. 8.Më pas shtoni domatet, rigonin, lëngun e pulës, spinaqin dhe sheqerin. 9.Lërini të ziejnë për rreth 10 minuta. 10.Derdheni salcën në një tigan të mesëm. 11.Shtoni mishin e pulës dhe piqeni për 35-40 minuta derisa të piqet mishi plotësisht. 12.Ndërkohë gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit dhe pasi të jenë zier shërbejini me mishin e pulës së gatuar në tigan.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento