Mbushni një tenxhere me ujë dhe vëreni të ziejë. Shtoni lulelakrën dhe lëreni të ziejë derisa të zbutet për 8-10 minuta.
Kur të jetë zbutur, hiqeni nga tenxherja dhe vendoseni në blender së bashku me qumështin, djathin, gjalpin, kripën dhe hudhrën pluhur. Procesojeni derisa të bëhet një masë e vetme.
Në ujin e lulelakrës, vendosni makaronat për të zier. Kur të jenë gati, kullojini ujin dhe rikthejini në tenxhere.
Shtoni masën e përgatitur me djathë e lulelakër dhe trazojeni mirë. Shërbejeni të ngrohtë.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento