Mbushni një tenxhere me ujë dhe vëreni të ziejë. Shtoni lulelakrën dhe lëreni të ziejë derisa të zbutet për 8-10 minuta.
Kur të jetë zbutur, hiqeni nga tenxherja dhe vendoseni në blender së bashku me qumështin, djathin, gjalpin, kripën dhe hudhrën pluhur. Procesojeni derisa të bëhet një masë e vetme.
Në ujin e lulelakrës, vendosni makaronat për të zier. Kur të jenë gati, kullojini ujin dhe rikthejini në tenxhere.
Shtoni masën e përgatitur me djathë e lulelakër dhe trazojeni mirë. Shërbejeni të ngrohtë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento