Limonatë e shëndetshme dhe e freskët shtëpie. Recetë nga Blerina Bombaj
Po vjen vera dhe bashkë me të nxehtin, edhe nevoja për t’u freskuar e hidratuar, por edhe tundimi për pije freskuese që shpesh kanë efekt të kundërt për shkak të sheqernave të shtuara, ngjyruesve artificialë e konservantëve.
Dietologia dhe nutricionistja Blerina Bombaj na rrëfen sekretin e një limonite të freskët, natyrale dhe të shëndetshme të përgatitur në fermën e saj. Me shije limoni, nenexhiku, ujë të gazuar dhe një lugë sheqer, kjo limonatë është version shumë herë më i shëndetshëm i limonatave të gazuara në kanaçe të cilat përmbajnë 12 lugë sheqer, siç sqaron ajo në një koment.
“Limonata e shtëpisë : nenexhik, limon, pak sheqer dhe uje Glina”, shkruan Blerina në Instagram.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment