Nga neps. al10 Gusht, 2021 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 2 minuta
Lëkurat e hudhrës. Pse duhet t’i ruajmë dhe të gatuajmë me to?
Hudhrat e përmirësojnë shumë shijen e pjatave tona, përpos vlerave ushqimore që kanë. Por ne i përdorim të qëruara dhe lëkurat e tyre i hedhim në plehra. Ky është një gabim!
Lëkurat e hudhrave nuk duhen hedhur në plehra, janë diçka që mund të gatuhen dhe mund të marrim shumë shije prej tyre. Përdorimi i tyre e çon në një tjetër nivel përdorimin e hudhrës në receta. Nëse ju duhet të grini apo të shtypni hudhra, futini lëkurat e tyre në një qese dhe ngrijini në frigorifer. Herës tjetër që do të bëni brodo perimesh ose mishi, mund t’i shtoni dhe ato. Futini bashkë me erëzat e tjera në një napë djathi në mënyrë që të mos e keni të vështirë t’i largoni nga bordoja më pas.
Lëkurat e hudhrave kanë benefite për shëndetin gjithashtu. Përmbajnë vitaminë A dhe C si dhe antioksidantë me veti anti-inflmatore si fenilpropanoidet. Mund t’i shtypni lëkurat e hudhrës me një mortajë dhe t’i shtoni në brumin e bukës për ta pasuruar atë me nutrinetë. Lëkura e hudhrës është shume e dobishme kur piqni hudhrat sepse mund ta mbani kokën të paprekur dhe të merrni aq thelpinj sa dëshironi.
16 Prill, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
16 Prill, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
3 Mars, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 4 minuta
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment