Lëkurat e hudhrës. Pse duhet t’i ruajmë dhe të gatuajmë me to?
Hudhrat e përmirësojnë shumë shijen e pjatave tona, përpos vlerave ushqimore që kanë. Por ne i përdorim të qëruara dhe lëkurat e tyre i hedhim në plehra. Ky është një gabim!
Lëkurat e hudhrave nuk duhen hedhur në plehra, janë diçka që mund të gatuhen dhe mund të marrim shumë shije prej tyre. Përdorimi i tyre e çon në një tjetër nivel përdorimin e hudhrës në receta. Nëse ju duhet të grini apo të shtypni hudhra, futini lëkurat e tyre në një qese dhe ngrijini në frigorifer. Herës tjetër që do të bëni brodo perimesh ose mishi, mund t’i shtoni dhe ato. Futini bashkë me erëzat e tjera në një napë djathi në mënyrë që të mos e keni të vështirë t’i largoni nga bordoja më pas.
Lëkurat e hudhrave kanë benefite për shëndetin gjithashtu. Përmbajnë vitaminë A dhe C si dhe antioksidantë me veti anti-inflmatore si fenilpropanoidet. Mund t’i shtypni lëkurat e hudhrës me një mortajë dhe t’i shtoni në brumin e bukës për ta pasuruar atë me nutrinetë. Lëkura e hudhrës është shume e dobishme kur piqni hudhrat sepse mund ta mbani kokën të paprekur dhe të merrni aq thelpinj sa dëshironi.
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Luleshtrydhet prishen shpejt, por me këtë truk të thjeshtë mund t’i mbani të freskëta për disa ditë më shumë: 1️⃣ Shpëlajini me uthull të holluar – Përzieni 1 filxhan uthull molle ose të bardhë me 3 filxhanë ujë dhe...
Nëse nuk keni një ndarës vezësh, ky truk i thjeshtë do t’ju ndihmojë: 1️⃣ Metoda e shishes plastike – Thyejeni vezën në një tas. Merrni një shishe plastike bosh, shtrydheni pak dhe vendoseni grykën mbi të verdhën. Lëshoni shtrëngimin...
Lini një koment