Lakror me qepë e domate, receta e amvisave Korçare

Lakror me qepë e domate

Persona: 5
Koha e përgatitjes: 40 minuta Koha e gatimit: 1 orë

Ingredientët

  • 800 gr miell
  • 400 ml ujë
  • 1 kg domate (të prera në kubikë)
  • 2 kokrra qepë
  • 2-3 lugë vaj ulliri
  • gjalpë
  • kripë

Udhëzimet

1

Për mbushjen, skuqim qepën në një tigan me vaj deri sa të zbutet.

2

Shtojmë domaten dhe e gatuajmë për rreth 30 minuta në zjarr të ulët. Gjatë gatimit mund të shtojmë pak ujë.

3

Për petët: Zëmë brumin me ujë të vakët dhe pak kripë. E punojmë mirë, e lëmë të rrijë pak dhe e ndajmë në dy copa. Copa për petën e sipërme duhet të jetë 450 gr. kurse e poshtmja 440 gr.

4

Tërhollim petën dhe e shtrojmë në një tepsi të lyer me vaj. Hedhim mbi të mbushjen dhe e mbulojmë me petën tjetër. E spërkasim me pak gjalpë.

5

Mbulojmë saçin me prush dhe e vëmë mbi zjarr që të nxehet mirë.

6

Vëmë saçin mbi tepsinë e lakrorit dhe e lëmë për rreth 1 minutë. Heqim saçin, e vëmë tepsinë mbi zjarr dhe e mbulojmë përsëri me saç.

7

E pjekim për rreth 10 minuta duke e zbuluar dhe kontrolluar disa herë gjatë pjekjes. Në gjysmë të pjekjes e mbulojmë lakrorin me letër alumini. Ju bëftë mirë!

Lini një koment