Vini një tenxhere mesatare të mbushur me ujë për të zier dhe shtoni. I lëmë të ziejnë për 4 minuta më pas i kullojmë dhe i vendosim në një peshqir kuzhine të pastër.
Palosni peshqirin dhe fërkoni stikat në peshqir për të liruar lëkurat. I pastrojmë nga lëkurat.
Shtoni stikat në një përpunues ushqimi me vetëm ¼ filxhan (80 ml) qumësht dhe 1 lugë gjelle sheqer pluhur. Përpunojini për rreth 5 minuta derisa stikat të kthehen në një pastë të lëmuar. Do t’ju duhet të ndaloni procesorin 3-4 herë për të pastruar anët. Ju do të vini re se stikat kthehen në thërrime, më pas duhet të formohet në një top kur të arrijë në fazën e pastës.
Qumështin e mbetur (½ filxhan/125 ml), gjalpin dhe çokollatën e bardhë e vendosim në një tenxhere të pastër dhe e ngrohim në zjarr të ulët derisa të shkrihet, e lëmë mënjanë.
Transferoni pastën e stikave në një blender dhe derdhni përzierjen e çokollatës së bardhë. Pëprunojeni deri sa të jetë tepër i butë dhe kremoz. Mund ta rregulloni konsistencën me më shumë qumësht nëse dëshironi (nuk ka nevojë të ngrohni qumështin në fillim).
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento