Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Nëse dëshironi të gatuani një ëmbëlsirë që nuk është shumë e komplikuar dhe të përmbajë përbërës të freskët, ju sugjerojmë kremin portokall të përgatitur në shtëpi.
Nxehni qumështin në një tenxhere mesatare. Ndërkohë që qumështi ngrohet, rrihni të verdhat e vezëve bashkë me niseshtenë dhe sheqerin. Përzieni gjithçka dhe bëni kujdes të mos krijoni kokrriza. Për të pasur një rezultat më të mirë, ideale është ta realizoni këtë proces në gotën e frulatorit.
Kur qumështi të jetë gati, lëreni të vaket disa minuta para se ta bashkoni me përzierjen e vezëve.
Më pas filloni ta bashkoni në zjarr me përzierjen e vezëve pa ndaluar. Në këtë mënyrë, do të merrni konsistencën e dëshiruar.
Hiqeni nga zjarri për një moment (20-30 sekonda) dhe shtoni lëngun e portokallit si dhe lëkurën e grirë të tij.
Me ndihmën e një rrahëse vezësh, filloni ta përzieni për të përzier mirë përbërësit.
Në fund lëreni të ftohet dhe futeni në frigorifer të paktën dy orë para se ta servirni. Kremi juaj me portokall është gati!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment