Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
1.Ngrohni vajin në një tavë të madhe mbi nxehtësi të lartë.
2.Vendosni kofshat e pulës dhe lerini të piqen për 6 minuta ose deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, pastaj hiqini nga tava dhe vendosni mënjanë.
3.Shtoni qepë, hudhër, xhenxhefil dhe gjalpë dhe ulni nxehtësinë e zjarrit.
4.Gatuajini për 5 minuta ose deri sa qepa të zbutet.
5.Shtoni tandoori dhe domatet e konservuara, pastaj shtoni lëngun e supës dhe salcën e domateve.
6.Ktheni mishin e pulës në tavë dhe rrisni nxehtësinë.
7.Ulni nxehtësinë dhe lereni tiganin me salcat të ziejnë për disa minuta deri sa salcat të vlojnë.
8.Në një tas kombinoni kos, kopër dhe lëng limoni.
9.Pasi të keni nxjerrë mishin nga furra shërbejeni me salcën e gatuar, me kastravec dhe kombinimin e kosit, koprës , limonit dhe petat.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment