Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Kjo tortë me rikota ka bërë për vete shumë amvisa për lehtësinë që ka në përgatitje dhe mund të serviret për mëngjes ose si vakt zemre, por edhe për shijen fantastike. Strategjia e saj është të frulohen mirë përbërësit për të pasur një krem homogjen. Kur baza të piqet, mbulimi me çokollatë dhe fistikët do t’i japin dozën përfundimtare të elegancës dhe shijes!
Për të përgatitur këtë tortë, hidhni gjithë përbërësit e brumit në një mikser: filloni me miellin e sheqerin, më pas vazhdoni me majanë dhe kripën.
Shtoni bajamet dhe fistikët e qëruar, gjalpin e prere në copa të vogla dhe vezët. Më pas aromatizojeni me rum dhe lëkurën e grirë të portokallit. Frulojini përbërësit derisa të përzihen krejtësisht.
Në fund shtoni rikotën e kulluar mirë dhe përziejeni edhe njëherë masën. Merrni një tepsi me diametër 24 cm, lyejeni me gjalpë dhe spërkateni me miell dhe hidheni aty brumin. Nivelojeni sipërfaqen me një spatula. Piqeni në furrë të ngrohur në 180 gradë Celsius për 50 minuta. Më pas lëreni të vaket dhe merruni me salcën mbuluese.
Hidhni panën në një tigan dhe ngroheni deria të fillojë të vlojë. Më pas hidhjani sipër çokollatës së zezë të ndarë në copa dhe bashkojini mirë me rrahëse vezësh. Shtoni edhe gjalpin e prerë në copa dhe përziejini derisa të merrni një salcë fluide.
Vendoseni tortën mbi një skarë dhe mbulojeni me salcën e çokollatës. Mbi sipërfaqen e saj shpërndani fistikë të copëtuar. Torta 5-minutëshe është gati për t’u shijuar.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment