HAPI 1
Nxehni furrën në 200/180 gradë. Për të bërë brumin, sitni miellin në një tas të madh përzierës dhe shtoni gjalpin ose margarinën. Përziejini me gishta derisa masa të ngjajë me thërrimet e bukës.
HAPI 2
Shtoni rreth 3 lugë gjelle ujë të ftohtë – 1 lugë gjelle në të njëjtën kohë – për ta lidhur përzierjen. Më pas mbështilleni me letër ushqimore dhe lëreni të ftohet në frigorifer ndërkohë që përgatisni mollët.
HAPI 3
Ndërsa brumi është duke u ftohur, pritini mollët në copa të barabarta në mënyrë që të gatuhen të gjitha në të njëjtën kohë. Hidhni mollët në enë, hidhini sipër mjaltë dhe shtoni kanellën, erëzën e përzier dhe rreth 2 lugë gjelle ujë.
HAPI 4
Hapeni brumin në një sipërfaqe të lyer me miell derisa të jetë aq i madh sa të mbulojë enën. Vendoseni sipër përzierjes së mollës. Priteni brumin në forma për të dekoruar kekun nëse dëshironi) dhe shtypni skajet e brumit mbi enë për të krijuar një “vulë”.
HAPI 5
Bëni një prerje të vogël në brumë në mënyrë që ajri të largohet gjatë pjekjes, më pas e lyejeni me vezë të rrahur.
HAPI 6
Piqeni në furrë për 20-30 minuta derisa peta të marrë ngjyrë të artë dhe mbushja e mollës të jetë flluska dhe e nxehtë. Shërbejeni sa është ende e ngrohtë me akullore ose kos natyral.
Komento