Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Luleshtrydhet janë mbretëreshat e pranverës dhe në këtë periudhë ka me shumicë. Në këtë recetë do t’ju tregojmë se si të përgatisni një kek me luleshtrydhe, të butë, aromatik dhe me ngjyrë të bukur. Le të shohim më poshtë recetën:
Lani luleshtrydhet, hiquni bishtat dhe bashkojini me një lugë sheqer dhe lëngun e limonit.
Pritni përgjysmë në formë gjatësore 10 prej luleshtrydheve dhe lërini mënjanë. Do t’ju duhen për dekorin e kekut.
Grini lëkurën e portokallit dhe të limonit dhe bashkojini së bashku me miellin.
Rrihni vezët me sheqerin në një tas. Shtoni vajin dhe lëngun e portokallit e më tej të gjithë përbërësit e tjerë.
Shtoni majanë dhe përzierjen e luleshtrydheve me limon, duke i përzier me kujdes me një lugë druri.
Merrni një tepsi keku dhe në bazën e saj vendosni luleshtrydhet e lëna mënjanë për dekor. Sipër hidhni brumin e kekut dhe piqeni në 180 gradë Celsius për 30 minuta.
Lëreni të ftohet dhe kthejeni nga ana tjetër. Servireni të vakët ose të ftohtë të spërkatur me sheqer pluhur.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment