1.Ndizni furrën në 180° dhe shkrini çokollatën me flakë të ulët ose në mikrovalë.
2.Rrihni vezët me sheqerin për 5 minuta me rrahësin elektrik.
3.Shtoni gjalpin e shkrirë, çokollatën e vakët dhe vazhdoni akoma përzierjen me rrahësin elektrik derisa të jenë përzierë mirë të gjithë përbërësit.
4.Lëreni rrahësin elektrik dhe përdorni spatul ose lugë druri, hidhni miellin dhe sodën nëpërmjet një site dhe shtoni lëngun e shtrydhur të tre limonëve dhe lëkurën tyre të grirë në rende.
5.Përziejeni me kujdes nga poshtë-lart, derisa të keni një brumë homogjen.
6.Hidhni brumin te tava e lyer me gjalpë e miell dhe piqeni në furrë për afro 60 minuta duke pasur kujdes të mos digjet në sipërfaqe, prandaj e mbulojeni me letër alumini nga fundi i kohës së pjekjes.
7.Para se ta nxirrni nga furra, bëni provën me kruajtëse dhëmbësh e cila duhet të dalë e pastër.
8.Lereni të ftohet mirë para se ta zbukuroni dhe përgatisni kremin.
9.Përgatitja e kremit:
10.Rrihni mirë panën me rrahësin elektrik deri sa të bëhet si e ngrirë.
11.Shtoni më pas mascarpone, sheqerin pluhur dhe lëkurën e ngrirë të një limoni duke vazhduar akoma të përdorni rrahësin elektrik derisa të jenë përzierë mirë me njëri-tjetrin.
12.Merrni kremin me lugë dhe zbukuroni tortën e ftohur mirë.
13.Vendosni copa luleshtrydhesh, qershi e fletë menteje.
14.Vendosni në frigorifer deri në momentin që do ta shërbeni.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment