Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 160 gradë.
2.Në një tavë katrore hidhni gjapin dhe futeni në furrë rreth 2 minuta ose derisa të shkrihet.
3.Shtoni gjysmën e filxhanit me sheqer mbi gjalpë të shkrirë.
4.Hidhni manaferrat me lugë në mënyrë të barabartë mbi përzierjen e sheqerit.
5.Në një tas të mesëm, hidhni përbërësit e mbetur dhe miksjojini me mikser elektrik në shpejtësi të ulët 30 sekonda.
6.Hidheni brumin e përgatitur mbi manaferrat.
7.Piqeni rreth 50 minuta ose derisa krujtësja e dhëmbëve të dalë e pastër.
8.Hiqeni nga furra, kthejeni përmbys tavën dhe nxirrni kekun e pjekur.
9.Shërbejeni të ngrohtë.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment