Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Parangrohni furrën në 180°C.
2.Vishni me letër furre një tavë drejtkëndëshe për plumcake, ose e lyeni me spraj kundra ngjitjes.
3.Në një tas të madh bashkoni kungujt e njomë të grirë në rende me vezët dhe sheqerin.
4.Në një tjetër tas bashkoni përbërësit e thatë: miellin, kakaon, pluhurin pjekës, kanellën, vaniljen dhe kripën. Shtoni në fund edhe çokollatën e zezë në copa të vogla, ose kalojeni në mikser.
5.Bashkoni përbërësit e thatë me ata të njomë dhe e përziejeni brumin mirë.
6.E hidhni brumin në tavë dhe e piqni për 40-45 minuta.
7.Lëreni të ftohet plotësisht përpara se ta shërbeni të prerë në feta. Mund ta shoqëroni me akullore me vanilje!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment