Ju kishte shkuar mendja se mund të bëhet një kek me avokado dhe kungull? Bëjeni tani
150 gr miell 00
230 gr sheqer
150 gr çokollatë e zezë
1 avokado e pjekur
3 kunguj të njomë
2 vezë
50 gr kakao
1 lugë çaji pluhur pjekës
1 lugë çaji kanellë
1 lugë çaji vanilje
1/2 luge çaji kripë
1.Parangrohni furrën në 180°C.
2.Vishni me letër furre një tavë drejtkëndëshe për plumcake, ose e lyeni me spraj kundra ngjitjes.
3.Në një tas të madh bashkoni kungujt e njomë të grirë në rende me vezët dhe sheqerin.
4.Në një tjetër tas bashkoni përbërësit e thatë: miellin, kakaon, pluhurin pjekës, kanellën, vaniljen dhe kripën. Shtoni në fund edhe çokollatën e zezë në copa të vogla, ose kalojeni në mikser.
5.Bashkoni përbërësit e thatë me ata të njomë dhe e përziejeni brumin mirë.
6.E hidhni brumin në tavë dhe e piqni për 40-45 minuta.
7.Lëreni të ftohet plotësisht përpara se ta shërbeni të prerë në feta. Mund ta shoqëroni me akullore me vanilje!
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment