Ju kishte shkuar mendja se mund të bëhet një kek me avokado dhe kungull? Bëjeni tani
150 gr miell 00
230 gr sheqer
150 gr çokollatë e zezë
1 avokado e pjekur
3 kunguj të njomë
2 vezë
50 gr kakao
1 lugë çaji pluhur pjekës
1 lugë çaji kanellë
1 lugë çaji vanilje
1/2 luge çaji kripë
1.Parangrohni furrën në 180°C.
2.Vishni me letër furre një tavë drejtkëndëshe për plumcake, ose e lyeni me spraj kundra ngjitjes.
3.Në një tas të madh bashkoni kungujt e njomë të grirë në rende me vezët dhe sheqerin.
4.Në një tjetër tas bashkoni përbërësit e thatë: miellin, kakaon, pluhurin pjekës, kanellën, vaniljen dhe kripën. Shtoni në fund edhe çokollatën e zezë në copa të vogla, ose kalojeni në mikser.
5.Bashkoni përbërësit e thatë me ata të njomë dhe e përziejeni brumin mirë.
6.E hidhni brumin në tavë dhe e piqni për 40-45 minuta.
7.Lëreni të ftohet plotësisht përpara se ta shërbeni të prerë në feta. Mund ta shoqëroni me akullore me vanilje!
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment