Jo gjithmonë dietologët kanë të drejtë, ja cilët janë ushqimet që vërtetë na duhen
Ushqim i shëndetshëm është çdo ushqim që kontribuon në shëndetin e përgjithshëm të trupit tuaj. Me fjalë të tjera, çfarë i jep trupit tuaj fuqinë për të realizuar jetën e përditshme.
Pra janë pikërisht përzierjet e yndyrës, proteinave, karbohidrateve, fibrave, mineraleve, vitaminave dhe më shumë.
Atëherë, pse të ngrënit e shëndetshëm duket kaq e ndërlikuar? Edhe pse dietologët duken sikur nxjerrin çdo javë një superushqim janë trupat tanë ata që e dinë se çfarë na duhet të mbijetojmë. Shanset janë, ushqimet që ju bëjnë të ndjeheni të shëndetshëm janë ndoshta të shëndetshme për ju.
Qetësohuni dhe përpiquni të hani me përbërës që i përkasin grupeve themelore të ushqimit.
Mbushni pjatën tuaj me fruta, perime dhe ushqime shumëngjyrëshe, të cilat ju pëlqejnë! Gjithashtu zgjidhni ato që ju mbajnë të ngopur për disa orë.
Perpiquni të hani ushqime të freskëta dhe të papërpunuara.
Me përjashtim të ushqimeve të fermentuara si kosi, të papërpunuarit janë gjithmonë më të mirët. Kjo për shkak se sa më shumë një ushqim përpunohet dhe rafinohet, aq më shumë lëndë ushqyese i hiqen. Ushqimet e përpunuara shpesh përfshijnë sheqer të shtuar dhe konservantë gjithashtu.
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment