400 gr fasulle pllaqi të konservuara dhe të kulluara
1 tufë e vogël majdanoz, i grirë
1 limon, i prerë në copa
Ngrohni furrën në 200C. Vendoseni bukën në një tepsi të madhe, spërkatni mbi 1 lugë gjelle vaj dhe piqeni për 10 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë. Lëreni mënjanë.
Ndërkohë, ngrohni pjesën tjetër të vajit në një tigan në zjarr mesatar. Shtoni qepën dhe gatuajeni derisa të zbutet për rreth 10 minuta, më pas shtoni hudhrat dhe specat djegës dhe përzieni për 1 min. Hidhni domatet dhe filetot e peshkut. Mbulojeni dhe ziejini për 10 minuta derisa peshku të jetë gati gati, më pas zbulojeni.
Hidhni kokrrat e fasuleve, rregulloni mirëme kripë, më pas gatuajeni derisa gjithçka të jetë e nxehtë. Shërbejeni me bukë të thekur, majdanoz dhe limon.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento