Vendoseni vajin e ullirit në një tenxhere të madhe dhe vendoseni mbi nxehtësinë mesatare.
Pasi të nxehet, shtoni qepën, karrotën, selinon dhe kripën dhe gatuajini derisa qepët të jenë të tejdukshme, afërsisht 6 deri në 7 minuta.
Shtoni thjerrëzat, domatet, lëngun e mishit, korianderin, kuminin dhe piperin dhe përziejini që të bashkohen. Rriteni nxehtësinë në të lartë dhe lëreni vetëm të vlojë.
Ulni nxehtësinë në minimum, mbulojeni dhe ziejini në zjarr të ngadaltë derisa thjerrëzat të zbuten, afërsisht 35 deri në 40 minuta. Duke përdorur një blender, bëjeni pure në konsistencën tuaj të preferuar. Shërbejeni menjëherë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento