Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
21 marsi, përveçse dita e parë e pranverës, është edhe dita dedikuar ëmbëlsirës që ne e duam shumë, sidomos italianët: Tiramisusë. Pas një dimri të gjatë e të ftohtë, ku ka më mirë se të festohet pranvera me një ëmbëlsirë që na kthen buzëqeshjen e na ngre moralin. Sot do t’ju zbulojmë një variant të veçantë të tiramisusë: asaj me fiq dhe rikota. Grini biskotat dhe përziejini me bajamet. Krijoni kremin duke përzier rikotën me sheqerin. Vendosni nëpër gota një shtresë biskotash, një shtresë krem e kështu me radhë. Dekorojeni fiq të larë dhe të prerë në copa.Tiramisu me fiq dhe rikota
Ingredientët
Udhëzimet
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment