Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
21 marsi, përveçse dita e parë e pranverës, është edhe dita dedikuar ëmbëlsirës që ne e duam shumë, sidomos italianët: Tiramisusë. Pas një dimri të gjatë e të ftohtë, ku ka më mirë se të festohet pranvera me një ëmbëlsirë që na kthen buzëqeshjen e na ngre moralin. Sot do t’ju zbulojmë një variant të veçantë të tiramisusë: asaj me fiq dhe rikota. Grini biskotat dhe përziejini me bajamet. Krijoni kremin duke përzier rikotën me sheqerin. Vendosni nëpër gota një shtresë biskotash, një shtresë krem e kështu me radhë. Dekorojeni fiq të larë dhe të prerë në copa.Tiramisu me fiq dhe rikota
Ingredientët
Udhëzimet
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment