Galetë me banane të karamelizuar dhe ҫokollatë

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
50 minuta
Sugjerohet për:
6 persona
Kalori:
70 gr lajthi të grira në copa
150 gr çokollatë e zezë, e grirë hollë
500 gr petë sfoliatë
3 banane, të prera në feta
3 lugë gjelle sheqer kaf te imet
akullore vanilje, për ta shërbyer

Nxehni furrën në 200 gradë. Hidhni 50 gr lajthi në një procesor të vogël ushqimi dhe përpunojini derisa të ngjajnë me thërrime buke të imta, më pas hidhini në një tas me çokollatën.

Pritini petët në një formë të rrumbullakët me diametër afërsisht 30 cm në një letër gatimi për pjekje nën të. Përzierjen e çokollatës dhe lajthisë e shpërndani mbi petë duke lënë një kornizë prej 5 cm.

Hidhni sipër bananet dhe pjesën më të madhe të lajthive të mbetura, më pas palosni skajet e brumit. Kaloni galetën në një tavë pjekjeje së bashku me letrën e gatimit, më pas vendoseni në frigorifer për të paktën 10 minuta.

Hiqeni nga frigoriferi dhe spërkatni sheqerin mbi galetë, më pas piqeni për 25-30 minuta, ose derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të fryhet. Shpërndani mbi  të lajthitë e mbetura dhe shërbejeni me një lugë akullore vanilje, nëse dëshironi.

Komento