E dije që ananasi rritet në shkurre dhe jo...
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
Sugjerojmë:
Aldo i vogël ndoshta s’do ta kishte besuar nëse dikush do t’i thoshte se teksa shihte gjyshen e tij duke zënë me duart me miell brumin e lakrorit të tij të dashur, gjithashtu po brumoste brenda tij bazat për një ëndërr që do ta bënte realitet kur të rritej. Gjithçka e lindur spontanisht, pa plan e pa eksperiencë në biznesin e restoranteve. Kështu ka lindur “Lakror’Ane”, restoranti i vogël e i ngrohtë ku piqet lakrori më i famshëm i Tiranës.
“Iniciativa për të nisur këtë biznes më ka ardhur duke parë dashurinë e gjyshe Anesë e më pas nënës time për gatimet tona tradicionale e veçanërisht lakrorit,”-shprehet Aldo, i cili sot është sipërmarrësi që qëndron pas një prej restoranteve pa dyshim më të veçantë të kryeqytetit, që synon jo vetëm t’u ofrojë klientëve ushqim të mirë e të shijshëm, por edhe të mbajë gjallë traditën e kulinarisë shqiptare.
“Prandaj çdo punë duhet bërë me pasion e dashuri. Unë e shoh si një lloj riedukimi të të ushqyerit,” rrëfen ai duke shpjeguar se ky rikthim tek tradita nuk i shërben vetëm shijes apo të të ushqyerit shëndetshëm e sipas stinës, por ka edhe impaktin e vet ekonomik.
“Përbërësit i sigurojmë duke përdorur më së shumti prodhime vendase, duke ndihmuar kështu dhe tregtarët e vegjël nëpër tregje, duke u munduar të zgjedhim produktet më të mira e të freskëta.”-tregon ai. “Dy gjëra janë kryesore për një sipërmarrje afatgjatë: Mëshoji cilesisë së produktit që të jetë konstante kurdo herë, pra të mos ndryshojë dora. E dyta: Këmbëgulje dhe mirësjellje, me bindje për atë çka ofroni në komunitet!” Dhe Ado duket se ia ka dalë me sukses.
Vështirë të ndash se cili është më i ngrohtë, lakrori ekselent apo ambienti i restorantit, që të zhyt në kujtimet e fëmijërisë e të sjell nostalgjinë e kuzhinës së gjyshes. Perfekt për një vakt me familjen, apo për t’i treguar dikujt traditën e vërtetë të kulinarisë shqiptare.
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment