Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Së pari lini salmonin në temperaturën e dhomës 10 minuta para gatimit.
2.Ndërkohë, rrihni së bashku lëngun e limonit, 2 lugë vaj ulliri dhe 1/4 lugë çaji kripë në një tas të madh.
3.Shtoni sallatën dhe lëreni të qëndrojë 10 minuta.
4.Ndërkohë prisni mollën në feta dhe shtojeni tek sallata bashkë me djathin dhe bajamet.
5.Marinojeni me piper dhe kripë dhe lërini mënjanë.
6.Spërkatni salmonin me 1/2 lugë çaji kripë dhe pak piper.
7.Vendosni në zjarr tiganin me pak vaj ulliri dhe hidhni salmonin të gatuhet deri sa të marrë ngjyrë të artë në të dyja anët.
8.Hiqeni nga zjarri dhe hidheni në pjatën ku doni ta servirni bashkë me sallatën.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment