Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të parangrohur në 200°C për rreth 30 minuta, derisa të zbuten dhe të marrin ngjyrë të artë.
Ndërkohë, filetot e pulës i marinojmë me vaj ulliri, hudhër të shtypur, kripë, piper dhe rigon. I skuqim në një tigan të nxehtë për rreth 5-6 minuta nga secila anë, derisa të marrin një ngjyrë të artë dhe të jenë gatuar plotësisht.
Pasi perimet të jenë pjekur, i vendosim filetot e pulës sipër dhe i fusim për 5 minuta të tjera në furrë për t’i kombinuar shijet.
Shoqërohet me: Një sallatë të freskët dhe limon të prerë. Konsumohet si një darkë e lehtë dhe e shëndetshme.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento