Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të parangrohur në 200°C për rreth 30 minuta, derisa të zbuten dhe të marrin ngjyrë të artë.
Ndërkohë, filetot e pulës i marinojmë me vaj ulliri, hudhër të shtypur, kripë, piper dhe rigon. I skuqim në një tigan të nxehtë për rreth 5-6 minuta nga secila anë, derisa të marrin një ngjyrë të artë dhe të jenë gatuar plotësisht.
Pasi perimet të jenë pjekur, i vendosim filetot e pulës sipër dhe i fusim për 5 minuta të tjera në furrë për t’i kombinuar shijet.
Shoqërohet me: Një sallatë të freskët dhe limon të prerë. Konsumohet si një darkë e lehtë dhe e shëndetshme.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento