Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të parangrohur në 200°C për rreth 30 minuta, derisa të zbuten dhe të marrin ngjyrë të artë.
Ndërkohë, filetot e pulës i marinojmë me vaj ulliri, hudhër të shtypur, kripë, piper dhe rigon. I skuqim në një tigan të nxehtë për rreth 5-6 minuta nga secila anë, derisa të marrin një ngjyrë të artë dhe të jenë gatuar plotësisht.
Pasi perimet të jenë pjekur, i vendosim filetot e pulës sipër dhe i fusim për 5 minuta të tjera në furrë për t’i kombinuar shijet.
Shoqërohet me: Një sallatë të freskët dhe limon të prerë. Konsumohet si një darkë e lehtë dhe e shëndetshme.
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento