Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: spinaq

Peta-muffins të pjekura me spinaq dhe proshutë, një mëngjes...

1.Ngroheni furrën në 175 gradë C. 2.Bëjini petat role dhe pritini në raunde të vogla. 3.Vendosini raundet mbi tava për muffns të lyera me pak vaj sipër. 4.Ndërkohë, tundni së bashku vezët, kremin, spinaqin, proshutën, qepën, koprën, mustardën, 1/2...

Qofte me spinaq, një mënyrë për të bindur fëmijët...

1.Bashkoni spinaqin e larë mirë me manxuranën, qepët e njoma të grira imët, shtojuni kripë dhe lërini në zjarr mesatar derisa të zbuten. 2.Kur të ftohet kjo përzierje, grijeni në mikser duke i shtuar pak vaj, parmixhanon dhe vezët....

Salcë spinaqi për të shoqëruar vaktet tuaja

1.Nxehni 1 lugë gjelle vaj në tigan dhe shtoni qepë dhe gatuajeni, duke e përzier herë pas here, derisa të zbutet, 5 – 6 minuta. Shtoni hudhër dhe gatuajeni 2 minuta, më pas transferojeni në tas. 2.Prisni spinaqin dhe...

Pufka të mbushura me spinaq dhe djathë të bardhë

Lani mirë spinaqin dhe e shtrydhni me duar që ti hiqni ujin. E grini imët më dorë në një tas dhe i shtoni sipër djathin e thërrmuar, qepën e grirë imët, vaj ulliri, hudhër, majdanozin e copëtuar, kripë e...

Këto janë 5 ushqimet që na bëjnë të lumtur

Ajo çfarë hani ndikon direkt në gjendjen tuaj shpirtërore dhe fizike. Ja disa nga ushqimet që rrisni nivelin tuaj të lumturisë. Spinaqi Me elementet e veta anti-kanceroze dhe i pasur me fibra, spinaqi jo vetëm që është një ndër...

Ravioli të mbushur me spinaq të përgatitur në shtëpi

1.Skuqim spinaqin derisa të pijë ujin që lëshon. 2.Për brumin çdo 100 gr miell i hedhim një vezë, i shtojmë pak vaj, kripë dhe ujë të ngrohtë sa të zihet brumi. 3.Brumin e lëmë të pushojë për 30 minuta....

Spinaqi. Si duhet zier që të ruajë vlerat dhe...

Spinaqi është një prej perimeve që përdorim më tepër në kuzhinë. Por ndonjëherë gabojmë me gatimin e tij dhe i shkatërrojmë vlerat si vitaminat e hekurin. Sa dhe si duhet zier spinaqi? Lani mirë spinaqin dhe vendoseni në një...

Spinaq i skuqur me arrë moskat, mocarela dhe fara...

1.Pastroni spinaqin dhe priteni në copa mesatare. 2.Vendosni një tigan me pak gjalpë në zjarr. 3.Shtoni spinaqin, kripë, piper, arrë moskat dhe pak fara pishe. 4.Përziejini herë pas here për rreth 10 minuta.Hidheni në një pjatë për servirje. 5.Dekorojeni...

Këto pasta me spinaq dhe salcë tahini do t’ju...

1.Zieni makaronat me metodën e zakonshme me ujë e kripë. 2.Ndërkohë në një blender bashkoni të gjithë përbërësit e tjerë dhe i përzieni për disa sekonda derisa të krijoni një salcë kremoze. 3.Pasi keni kulluar makaronat, i shtoni sipër...