Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 175 gradë C.
2.Bëjini petat role dhe pritini në raunde të vogla.
3.Vendosini raundet mbi tava për muffns të lyera me pak vaj sipër.
4.Ndërkohë, tundni së bashku vezët, kremin, spinaqin, proshutën, qepën, koprën, mustardën, 1/2 lugë çaji kripë dhe 1/4 lugë çaji piper.
5.Vendoseni përzierjen me lugë sipër raundeve duke e ndarë në mënyrë të barabartë.
6.Piqini 22 – 25 minuta.
7.Shërbejini të ngrohta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment