Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Skuqim spinaqin derisa të pijë ujin që lëshon.
2.Për brumin çdo 100 gr miell i hedhim një vezë, i shtojmë pak vaj, kripë dhe ujë të ngrohtë sa të zihet brumi.
3.Brumin e lëmë të pushojë për 30 minuta.
4.Hapim një petë dhe e presim për së gjati. Vendosim spinaq dhe krijojmë raviolit, duke i mbyllur në katrorë të vegjël.
5.Kur raviolit janë gati, i ziejmë në ujë me kripë për 5 minuta.
6.Pasi i kullojmë i hedhim gjalpë dhe djathë të grirë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment